Ipari technológiák-03

Glaxo

2006. Augusztus 05. Szombat
Társaságunk július végén sikeresen befejezte a Gödöllői új vakcinagyártó üzem beruházás (HU 2 Projekt) Black Utilities - kiszolgáló rendszereinek - kivitelezését.A beruházó a GlaxoSmithKline, előreláthatólag a jövő év elején kezdi meg a tetanusz, illetve a diftéria vakcinák gyártását az újonnan megvalósított épületben.

Villamos áram és ipari gőz Valais kantonban (Svájc)

2006. Április 20. Csütörtök
Az Atel egy gáztüzelésű kombinált ciklusú erőmű építését tervezi Monthey-ben. Aare-Tessin Ltd. for Electricity (Atel) egy 55 MW-os gáztüzelésű, kombinált ciklusú erőmű építésének megkezdését tervezi Montheyben (Valais, Svájc) 2006 közepén. Az építési engedélyhez már benyújtották a kérelmet. A 90 millió svájci Frankba kerülő erőmű három vegyi üzemet fog ellátni villamos árammal és gőzzel. Az építkezés hivatalos megkezdése 2006 júliusának végén várható.

Hannover Messe

2006. Április 07. Péntek
Cégünk 6 fős küldöttsége megtekintette a Hannover Messe 2006. április 24-28. között megrendezésre került "GET NEW TECHNOLOGY FIRST" nevű kiállítását. A világ egyik legnagyobb energetikai rendezvénye, mely több szakkiállításnak adott otthont, felvonultatta azokat az újdonságokat és már használatban lévő, illetve kidolgozás alatt álló azon technológiákat és eszközeiket, melyek szervesen kapcsolódnak a Kraftszer megújuló energiaforrásokat alkalmazó innovatív megoldásaihoz.

Új tanúsított forrasztási technológia a Kraftszer Kft.-nél.

2006. Március 07. Kedd
Ismét gyógyszeripari beruházásban vesz részt a Kraftszer Kft. A Glaxo Smith Kline vakcinagyártó üzemének sikeres befejezése után a Kraftszer Kft. a Richter Gedeon Kémiai Kutató Labor és Iroda kivitelezésében vesz részt. A Kraftszer Kft. feladata a légtechnikai rendszer teljes kiépítése. A megrendelő a Strabag (gesztor) - Kipszer Mérnökiroda konzorcium.A kivitelezés 2006.03.07.-én kezdődött el.Befejezési határidő: 2006.10.30.

Ökoenergetikai és biomassza konferencia Sopronban

2006. Március 01. Szerda
Társaságunk részéről két fő vett részt az Ökoenergetikai és biomassza konferencián. A részvétel célja volt, hogy az alternatív és megújuló alapú energiatermelés-felhasználás műszaki-gazdasági ismereteit, híreit a szakma legjelesebb képviselőivel frissítsük fel.

Füredi úti fűtőerőmű, Budapest

2006. Január 01. Vasárnap
Feladatunk a Füredi úti Főtáv forróvíz hálózati rendszer bővítése három új gázmotoros blokkal volt, ami magába foglalta három gázmotor/generátor egység valamint ezek segédrendszereinek kiépítését, üzembe helyezését és átadását; tervezését és kivitelezését. Megbízónk a Sinergy Kft. volt.

Magyar Suzuki autógyár technológiai berendezések energiaellátása

2005. Január 01. Szombat
Az 1990-es évben több megtisztelő feladatunk mellett kiemelt projektünk:  a Magyarországon akkor induló Magyar Suzuki autógyár technológiai berendezéseinek energiaellátása volt. Ez magába foglalta a berendezések ellátását biztosító gépészeti és villamos rendszerek teljes körű tervezését, engedélyeztetését, szerelését és beüzemelését.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője