Ipari technológiák-06

Aktualitások

Hozzájárulhattunk az első Apolló gumiabroncs létrejöttéhez

2018. May 07. Monday

Európaszerte magyar gumikon futnak majd a személy-és teherautók sőt még a buszok is...és mi hozzájárulhattunk ehhez.

2016. január 11-én adtunk róla hírt, hogy sikeresen pályáztunk az Apollo Tyres Gyöngyöshalászi üzemében a technológiai ellátó rendszerek építésére.

Az indiai Apollo Tyres világszerte a nyolcadik, európában a második és egyben legmodernebb gumiabroncsgyárát építette föl Gyöngyöshalászon, 975 embernek adva munkát ezzel.
A cég tervei között szerepel, hogy online módon értékesíti a kereskedelmi járművekre szánt abroncsait,  teljesen új piaci megközelítést bevezetve ezzel. A nemzetközi abroncsgyártó óriás célja, hogy Európában is vezető szerepet töltsön be a buszokra és a teherautókra szánt úgynevezett radiál gumik piacán.

Nem sokkal később, 2016. árilisában pedig arról számoltunk be, hogy korábbi megbízásunk mellett a kazánházi gázrendszer kiépítésére is újabb megrendelést kaptunk partnerünktől az Apollo Tyres Hungary-tól. 

Itt a feladatunk a komplett energiaközpont kulcsra kész megvalósítása volt, a gőz, forróvíz, hűtővíz, sűrített levegő rendszer, N2 és a vakuum rendszer kiépítésével együtt. 

Apolló komplett energiaközpont  - Kraftszer Kft. Gyöngyöshalász 2016-2018

Jellemző adatok:

Fűtési teljesítmény: 3*8 MW (3*12t/h)

Hűtési kapacitás: 8*2 MW

 

Jelenleg az Apolló projekten cégünk a Hot Water rendszer tervezés-kivitelezését, a gázrendszer, a technológiai csővezetékek szerelését valamint a gépészeti berendezések (hűtőtorony, hűtőgép, kémény, kazánok, tartályok, szivattyúk) telepítési munkáit végezte - végzi.

A személygépjármű gumiabroncs (PCR) területen a gyártás tavaly év elején-közepén kezdődött, de ezzel párhuzamosan még folytak kivitelezési munkák. A haszongépjármű gumiabroncs (TBR) üzemrész pedig, amelynek létrehozásában cégünk jelentős szerepet vállalt, jelenleg beüzemelés alatt van, s büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ily módon hozzájárulhattunk a gyár első teherautó gumiabroncsának elkészültéhez.

Borítókép:

Kollegáink az első elkészült teherautó gumiabroncssal Gyöngyöshalásziban,  2018. 05. 03 -án.

 

 

 

 

Az első Apolló teherautó gumi - Kraftszer Kft. - technológiai ellátó rendszerek
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője