Ipari technológiák-03

21 méter mélyen a város alatt

2020. July 08. Wednesday
Metróalagút és villamossínek alatt kötöttük össze Józsefvárost Ferencvárossal    Különleges eljárással épített cégünk, a Kraftszer Kft. távhővezetéket a FŐTÁV Zrt. megbízásából. A ferencvárosi Vágóhíd utcánál, a Nagyvárad tértől bővítettük a távfűtési lehetőséget az Üllői utat keresztezve a józsefvárosi Orczy út és a Batsányi utca sarkáig. Kivitelező cégként útburkolat-bontás nélküli technológia speciális alkalmazásával évtizedekre biztosítottuk a FŐTÁV számára a környék hatékonyabb távhőellátását, az ellátásbiztonság növelését, a légszennyezés csökkentését és nem utolsó sorban a Közszolgálati Egyetem hálózatra kapcsolását.

A járványhelyzet sem akadály – újabb élelmiszeripari projektbe kezdtünk

2020. May 12. Tuesday
Egy korábbi megállapodás szerint idén áprilisban elindult a szolnoki citromsavgyártó gyár építése. A projekt megvalósításáért a BBCA Szolnok Biokémia Zrt. projektcég felel, aminek 51 százalékban tulajdonosa a világ legnagyobb citromsav előállítója, a China BBC Group. A projekt technológiáját a kínai partner biztosítja majd és exportálja a biokémiai berendezéseket.  

30 éve az ipari szektorban - a kezdetek

2019. December 01. Sunday
A Kraftszer Kft. kozel 30 éve van jelen a haza ipari energetikai területen. Elmondhatjuk, hogy ez alatt a 3 évtized alatt a piac, meghatározó, stabil szereplőjévé vált. Sikerünket, egyben filozófiánk alapját a kezdetektől fogva folyamatosan épülő tudás bázisunk adja, melyre alapozva egyedülálló, komplett a legkorszerűbb sztenderdeknek is megfelelő projektszolgáltatást kínálunk partnereinknek.

Környezetvédelmi beruházás a füstmentes Budapestért

2019. September 29. Sunday
Közös munkával, távhővezetékek, csatlakozások, aknák kiépítésével járul hozzá a Kraftszer Kft. ahhoz a több milliárd forintos környezetvédelmi beruházáshoz, amelyet a FŐTÁV Zrt. indított el 2018-ban az Erzsébet hídnál. A budapesti hőgyűrű kiépítésének részeként, a Kéménymentes belváros programként ismert fejlesztéssel a távhőszolgáltató megteremti annak a lehetőségét, hogy a belvárosi épületekben is bevezethessék a környezetbarát távfűtést, amellyel jelentősen javulhat Budapest levegője.

Az elmúlt évtized erőművi és ipari energetikai munkái

2019. August 07. Wednesday
Cégünk közel 30 éves erőművi és ipari energetikai tapasztalattal rendelkezve is fontosnak tartja a folyamatos fejlődési lehetőségek felkutatását. Ez a megújulási hajlandóság, a szakképzett és tapasztalt szakember gárda a piaci szereplők igényeinek való megfelelés vállalatunk működésének mozgatórugója.

Ígéretes kollegánk!

2019. May 26. Sunday
A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége idén tavasszal rendezte meg a 19. Távhőszolgáltatási konferenciát és szakmai kiállítást, melynek témája Távhő: zöld út a jövőbe volt. Az idei év nem csak azért volt különleges számunkra, mert cégünk alapértékei között elsődleges helyet foglal el a környezetvédelem, hanem mert fiatal kollégánk Gergely László a dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerés szakmai díját vehette át a konferencián, amihez ez úton is GRATULÁLUNK!

Fecskendőgyár bővítése Tatabányán

2019. April 21. Sunday
Orvostechnológiában az első A BD (Becton, Dickinson and Company) egy amerikai tulajdonú, piacvezető orvostechnológiai vállalat. A munkavállalók világszerte közel 120 éve azon munkálkodnak, hogy javítsák az emberek egészségi állapotát.

Kéménymentes belváros

2019. February 28. Thursday
A FŐTÁV Zrt. 2018-ban elindított „Kéménymentes belváros” programmal, az úgynevezett fővárosi távfűtési hőgyűrű részeként bővíti a meglévő vezetékhálózatát. Ahogyan más európai nagyvárosban ez már megfigyelhető, Budapesten is összekötik a külvárosi részeken található szigetszerű hőkörzeteket, azaz távfűtéses övezeteket. Ennek azért van jelentősége, mert ezáltal a belső pesti kerületekben is bevezethetővé válik a környezetbarát távfűtés.

Hyundai Engineering Komárom

2019. January 30. Wednesday
Ahogyan arról korábban már hírt adtunk az SK Innovation dél-korea harmadik legnagyobb vállalata hazánkban, a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre akkumulátorokat gyártó üzemét elektromos autók számára. A Beruházó Mérnökével (Hyundai Engineering) 2018 év végén kötött szerződést cégünk a kiszolgáló létesítmények kiviteli terveinek elkészítésére, valamit a teljeskörű megvalósításra.  

Beruházás a komáromi ipari parkban

2018. November 12. Monday
  Ahogyan a magyar és külföldi sajtó is beszámolt róla, a dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét. Az SK Innovation dél-korea harmadik legnagyobb vállalata, hazánkba településével a Közép-Kelet Európai térségben már három jelentős akkumulátorgyártó fog működni. A megépülő gyárban - az ipari park 42 hektáros területén - 2020-tól fog üzemszerű termelést folyni.  
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője