Ipari technológiák-03

TVK NyRt., Olefin II. pyrogáz vezeték kivitelezése

2010. April 06. Tuesday
Fővállalkozóként nyerte meg cégünk a MOL Csoporthoz tartozó TVK NyRt. beruházásában kivitelezésre kerülő pyrogáz szakaszoló szerelvények beépítését.

Dunamenti Erőmű, BOP projekt

2010. March 25. Thursday
A Dunamenti Erőmű harmadik gázturbinás (G3) fejlesztése kapcsán a Kraftszer Kft mint fővállalkozó az új gázfogadó állomás kivitelezése mellett a második projektet nyerte meg.

Mercedes-Benz Kecskemét, gépészeti energiaközpont

2010. March 10. Wednesday
Kraftszer Kft. nyerte el és kapott megrendelést a Mercedes-Benz Hungary kecskeméti telephelyén építendő gépészeti energiaközpont létesítésére.

MOL NyRt. Szank, gázüzemi fűtés rekonstrukció

2010. February 04. Thursday
Cégünk a MOL NyRt. megbízásában végzi a Megrendelő Szanki Gázüzemében a technológiai és kommunális fűtési rendszerek és egyéb üzemi módosítások komplett generál tervezését.

Kelenföldi Erőmű

2009. September 24. Thursday
Befejeződött a Budapesti Erőmű Zrt., Kelenföldi Erőművében az első 5 MWe teljesítményű gázturbina telepítése.

PannonPower Holding

2009. September 24. Thursday
Kraftszer Kft. a PannonPower Holdinghoz tartozó Pannon-Hő Kft.-vel előszerződést kötött a beruházás tervezési munkáinak megkezdésére.A beruházás célja egy szalmatüzelésű erőművi blokk létesítése a pécsi erőműben.

Energetikai beruházások Kubában

2009. July 27. Monday
A Kraftszer Kft. is képviseltette magát abban a magyar küldöttségben, amely 2009. júniusban utazott Kubába, hogy a tervezett energetikai beruházások megvalósításáról tárgyaljon a hazai partnerekkel. A beruházások során a magyar fél adja a technológiát és a finanszírozást, a kubai fél a piacot, energiafelhasználást és az energiahordozót. Lehetséges együttműködési területek : CO2 kereskedelem, meglévő vízerőművek felújítása, bővítése, új vízerőmű építése, meglévő elavult olajtüzelésű erőművek korszerűsítése, új biomassza tüzelésű blokkok megvalósítása. A magyar küldöttség következő látogatása augusztusban lesz, amikor a finanszírozó bank is képviselteti magát a tárgyalásokon.

ATEL Energetika Zlín

2009. July 27. Monday
Az ATEL Zlíni Erőművében, a Kraftszer Kft. sikeresen befejezte a meglévő fluidágyas kazánhoz illesztett biomassza adagoló rendszer kiépítését.

Dunamenti Erőmű, Gázfogadó Állomás

2009. April 30. Thursday
A Dunamenti Erőmű harmadik gázturbinás (G3) fejlesztése kapcsán új gázfogadó állomás építését tendereztette meg a Tractebel Engineering Brüsszel mérnökirodán keresztül.

Alpiq

2009. April 28. Tuesday
Az olteni Városháza adott otthont az átalakult Alpiq konszern (korábban Atel) első általános éves nagygyűlésének 2009. április 23-án. Az új konszern februárban alakult az olteni központú Atel és a lausanne-i központú EOS (Energie Ouest Suisse SA) összevonásából. Az Alpiq konszern elnöke, Hans E. Schweickardt tájékoztatta a gyűlésen megjelent 575 részvényest, hogy bár a gazdaság az utóbbi időben hanyatlik, az Alpiq ennek ellenére feltörekvőben van.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője