Ipari technológiák-06

Aktualitások

A Kraftszer Kft. gyakornoki programja

2018. April 17. Tuesday

Mindenekelőtt érdemes tisztázni, mit jelent a Kraftszer Kft. számára a gyakornoki program. Nem pusztán gyakornoki pozíciót biztosítunk az 1-2 éves tapasztalattal rendelkező mérnököknek, vagy az utolsó éveiket töltő főiskolai/egyetemi hallgatóknak, hanem a hozzánk jelentkezők egy tematikusan felépített, folyamatos visszacsatolás és értékelés központú, egy adott területre fókuszáló programban vesznek részt.


Az általunk végzett projektek egyedisége miatt indokoltnak találjuk, hogy saját magunk neveljük ki a jövőbeli kollégát, mert "csak úgy" a piacról ritkán találunk hozzájuk megfelelő szakembert. Sokkal jobban hiszünk abban, hogy a nálunk képzett fiatalok, az itt megismert szemléletmóddal a leghatékonyabban és legsokoldalúbban tudják majd képviselni érdekeinket.

Bekerülés a programba

Mivel az a célunk, hogy a jelentkezőket a Kraftszer Kft. igényeihez igazítsuk, ezért a bekerülést egy komoly kiválasztás előzi meg. Ez a jól átgondolt előzetes folyamat biztosítja számunkra is, hogy ugyan kevés gyakornok van a vállalatnál, de velük hosszú távra tervezünk.  

Fontosnak tartjuk az első pillanattól kommunikálni a jelentkezőkkel, hogy mire számíthatnak, mit érhetnek el a program befejezése után. Az időtartam változó, a fél évtől a több évig tartó intervallumról beszélhetünk.

Lehetőségek

Természetesen a törvény által előírt szerződési keretek között történik az együttműködés, úgynevezett rotációs pontokkal. A legkiemelkedőbbek megtartásánál fontosnak tartjuk a továbbképzést, így ők tanulmányi szerződés keretében sajátíthatják el a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen ismereteket.

A szigorú kiválasztás

A követelmények, amiket a gyakornoki programba jelentkezők felé támasztunk valóban szigorúak, de ez az ipari és energetikai iparágban felelősen gondolkodó fővállalkozóként elengedhetetlen, ugyanakkor ez egyfajta biztosítékként is szolgál mindkét fél számára, a hosszú távú közös munkában. Mivel a jelentkezőknek múltbeli tapasztalatait még nem tudjuk figyelembe venni, így gyakori, hogy a hagyományos interjú-módszer mellett még más kiválasztási módszerek – személyiség- és képesség tesztek – is szerepet kapnak.

A visszacsatolás fontossága

Az értékelés - központúság, a folyamatos visszajelzések alapvető fontosságúak a fiatal, pályakezdők életében, hiszen számukra teljesen új terep a munka világa, ahol számtalanszor kell majd bizonyítaniuk, új információkat elsajátítaniuk, felelős döntéseket hozniuk, megmérettetéseken keresztül menniük.  A Kraftszer Kft. ezzel járul hozzá az új generáció helyes önértékelésének kialakításához, teljesítményének folyamatos növekedéséhez.

A háttér jelentősége

Szót kell ejtenünk a program hátteréről is, hiszen létkérdés, hogy legyenek erőforrásaink, amik biztosítják a zökkenőmentességet. Itt emberi és anyagi forrásokról egyaránt kell beszélünk, mert egyrészről szükségünk van jól képzett, tapasztalt, a tudást átadni tudó elméleti és gyakorlati szakemberekre, másfelől pedig szükségünk van vállalati projektekre is, amiben a résztvevők közre tudnak működni, s nem utolsó sorban pozíciókra is amiket fel tudunk majd kínálni hosszú távon. Ezen tényezők figyelembevételével történik a program tervezése, optimalizálása.

Kép helyszíne: Dunamenti Erőmű Zrt., Százhalombatta

Ipari és energetikai fővállalkozó - Kraftszer - Gyakornoki program
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője