Ipari technológiák-06

Aktualitások

Fecskendőgyár bővítése Tatabányán

2019. April 21. Sunday
Bojti Bea
| Üzletfejlesztési Igazgató

Orvostechnológiában az első

A BD (Becton, Dickinson and Company) egy amerikai tulajdonú, piacvezető orvostechnológiai vállalat. A munkavállalók világszerte közel 120 éve azon munkálkodnak, hogy javítsák az emberek egészségi állapotát.

Magyarországi telephelye

Magyarországon a BD egy évek óta folyamatosan növekedő, jelenleg kb. 900 főt foglalkoztató a Tatabánya-Környe Ipari parkban található telephelyet működtet. A gyár alaptevékenysége üvegfecskendők és műanyag orvosi segédeszközök gyártása és összeszerelése a legnagyobb, világhírű gyógyszeripari cégek számára. A tevékenység 2017-ben kibővült biológiai reagensek gyártásával, melyek kutatás-fejlesztési céllal készülnek. 

A BD igazgatóság Magyarország melletti döntését 2007-ben az ország megfelelő infrastruktúrája és kedvező lokációja segítette, a további fejlesztési terveknek pedig a dolgozók magas színvonalú munkavégzése adott alapot.

Becton, Dickinson and Company  - Kraftszer Kft. együttműködés

A mostani pályázaton kiírt bővítést Cégünk nyerte, ahol az ún. T6 gyártósor telepítéséhez és energiaellátásához szükséges építészeti, gépészeti, villamos kiviteli tervezési és megvalósítási feladatokat végezzük el. Különlegesség, hogy a gyógyszeriparban és a tisztatéri technológiában megszokott és alkalmazott magas minőségi elvárásoknak a folyamatos üzem mellett is megfeleljünk a teljes kivitelezési időszakban.

A termelési kapacitás további bővítését fogja szolgálni a mostani fejlesztés is, mellyel a technológiára szánt belső gyártási terület teljesen beépítésre is kerül (az épületet már az első fázisban megépítették).

 

 

Becton, Dickinson and Company gyárbővítése Tatabányán
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője