Ipari technológiák-06

Aktualitások

Gyakornoki élet a Kraftszer Kft.-nél

2018. April 25. Wednesday

Bence, mesélnél arról, hogyan kerültél a Kraftszer Kft.-vel kapcsolatba?

Egy kedves barátom már korábban, az egyetemi tanulmányai alatt a Kraftszernél végezte a szakmai gyakorlatát, majd a későbbi tanulmányai során is a cégnél dolgozott tovább. Fontosnak tartom hogy egy mérnök hallgató ne csak az egyetem padjaiban szerezzen tudást, hanem gyakorlatias dolgokkal is megismerkedjen, képbe kerüljön ténylegesen a szakmájával. Ennek köszönhetően a barátom révén vettem fel a kapcsolatot a Kraftszerrel.

Miért tartod hasznosnak, hogy részt vegyél a gyakornoki programban?

Rengeteg olyan tudást nem tud átadni az egyetem melyre egy mérnöknek szüksége lehet, ezek áltatlában nem elméleti anyagok, hanem tevékenységek, amely egy projekt menetét előre segíti. 

Mi okozta a legnagyobb nehézséget?

Az első napom előtt egy kétely volt bennem, hogy vajon mi fog történni másnap. De ez hamar feloldódott bennem mert nagyon segítőkészen és kedvesen álltak hozzám a kollégák, bármikor fordulhatok hozzájuk ha kérdésem van.

Hogyan érzed, tudod hasznosítani az itt kapott tudást?

Saját véleményem szerint egyre jobban sikerül “összefűzni” az egyetemen, illetve az irodában megszerzett tudást és tapasztalatot.

Mit gondolsz, a következőkben hogyan befolyásolhatja szakmai karrieredet, hogy ilyen szellemben, tapasztalt szakemberektől tanulhatsz?

Szeretek olyan környezetben lenni, ahol nagy tudású, nálam sokkal tapasztaltabb kollégák vesznek körül. Rengeteg olyan helyzetről és megtörtént eseményről tudnak mesélni, amikből tanulni lehet és ha ezekre figyel az ember, ezekbe a hibákba kevésbé esik majd bele az élete folyamán.

Mi jelent kihívást a mindennapokban?

Gyakornokként a kihívást az jelenti, hogy össze tudjam egyeztetni az egyetemet, az irodai munkával és, hogy mindkét helyen jó teljesítményt tudjak nyújtani.

Mi ad motivációt?

Az én személyes motivációm a vágy, hogy fejlődjek. Szerencsére megfelelő helyen vagyok ehhez. 

Meg tudnád fogalmazni miért jó Kraftszeresnek lenni?

Mert a cégen belül rendkívül nagy tudású és tapasztalatú emberektől tanulhatok, egy jó környezetben, jó hangulatban.

Ajánlanád-e ezt a lehetőséget a most végzősöknek/fiatal pályakezdőknek?

Igen, remek dolgokat tanulhat az ember egy ilyen programmal.

 

Köszönöm a válaszokat! 

Kép: illusztráció

Ipari és energetikai fővállalkozó - Kraftszer - Gyakornoki program-mérnök
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője