Ipari technológiák-06

Aktualitások

Ipari technológia a megújuló energiaforrások szolgálatában

2018. August 23. Thursday

Ipari technológiai munkáink során lehetőségünk van szakértelmünkkel támogatni partnereinket akár a hagyományos energiaforrásokat akár a megújuló energiaforrásokat kívánják felhasználni a megálmodott létesítményeiknél.


A környezetvédelem jegyében

 

A Föld állapotának megőrzése, az állapotromlás lassítása érdekében elengedhetetlen, hogy olyan megoldások szülessenek az energia előállítása terén, ami kevésbé megterhelő a környezet számára, amivel minimalizálni lehet az energiafelhasználásból származó környezetszennyezést.

Ismerjük az alapvető különbséget a két erőforrás között: amíg a hagyományos energiaforrások esetében a természeti erőforrásoknak – szén, kőolaj, földgáz - nincsen újraképződési mechanizmusa, vagy ha van is, az emberi léptékkel mérve rendkívül hosszú idő, addig a megújuló energiaforrásoknál – nap-, szél-, víz-. geotermikus energia és biomassza  - nem csökken a forrásuk, hanem a későbbiekben ugyan úgy termelhető belőlük energia.

Bennünket, ipari technológiával foglalkozó fővállalkozót mindig jó érzéssel tölt el, ha olyan projektek részesei lehetünk, amelyek követik a modern kor kihívásait és nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre.

 

Biomassza technológia - Pécsett

 

Néhány évvel ezelőtt lehetőségünk volt a Pécsi Hőerőmű széntüzelésű technológiájának átalakítására biomassza technológiára.

A Pécsi Hőerőmű átalakítása a Pannon Power Zrt megbízásából történ.

Feladatunk volt a teljes, szalmatüzelésű blokk Basic, engedélyezési- és kiviteli tervezése, létesítése, üzembehelyezése fővállalkozói szerződés keretében.

Szállítási terjedelem: (Kazán nélkül)
  • Építész munkák,
  • Bálaszállító rendszer,
  • Főgőz rendszer 100 bar,
  • tápvízrendszer,
  • BoP,
  • közép-, és kisfeszültség,
  • Irányítástechnika
Jellemző adatok :
Teljesítmény: 35 MWe
Kazán (rázott rostélyú szalmatüzelésű)
Gőzteljesítmény: 137,2 t/h
Gőz jellemző adatai: 100 bar, 540ºC

Megvalósítás : 2010 - 2013
megújuló energiaforrás - biomassza - ipari technológia

 

Boritókép forrás: tisztajovo.hu

ipari technológia a megújuló energiaforrások szolgálatában
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője