Ipari technológiák-06

Aktualitások

Kraftszeres csapatépítés - a komfortzónán innen és túl

2018. May 21. Monday

Kisiskolás korunk óta tudjuk, hogy a fejlődés alappillére a tanulás. Felnőttként - Kraftszeresként - azt is megtanultuk, hogy ez akár élethosszig is eltarthat, ha igazán sikeresek szeretnénk lenni. De azt bátran kijelenthetem, hogy egyikőnk sem sejtette, hogy mindez ennyire élményszerűen is történhet.
Az elmúlt hétvégén Gergelyfy Gábor, COGWHEEL Training & Consulting - "Az emberi fényező"  vezetésével nem csak magunkról, a napi szinten velünk dolgozó kollegákról tapasztalhattunk meg teljesen új dolgokat a legváratlanabb helyzetekben, de a feladatok egyértelműsítették számunkra azt is, milyen probléma megoldási mintákat használunk, mennyire felbecsülhetetlen érték a csapat ereje és milyen létfontosságú a megfelelő információáramlás.

Mi is az a „céges szívmasszázs”?

A cégszimuláció, amin részt vettünk, egy élményszerű tréning, ahogyan a neve is mutatja valós, vagy rendhagyó szituációkra épít, azzal a céllal, hogy tökéletesítse a munkafolyamatokat, fejlessze az együttműködést. A program folyamán egy cég felépítésén dolgoztunk egészen az alapoktól, melynek során rendkívül sok, eddig magunk számára is ismeretlen, elfeledett, vagy rég nem használt képességeinkre csodálkozhattunk rá. Nyílván ez a rendkívül erős személyes élmény az, ami emlékezetessé teszi a feladatmegoldást, biztosítva ezzel azt is, hogy ne csak a szimulált, hanem a tényleges munkakörnyezetben is előhozhassuk, használhassuk az ott tapasztaltakat.

A program menete

18 fős csapatban kellett szimulálnunk 4 „üzleti évet”. Ténylegesen kaptunk egy megbízást a „megrendelőtől”, ennek az elvégzéséhez létre kellett hozni a szükséges folyamatokat, eszközöket, munkaköröket, mindezt úgy, hogy menet közben folyamatosan és objektíven mérték a teljesítményt.

A gyakorlatban, a saját bőrünkön érezhettük mi mindennel jár a folyamatok megalkotása, tesztelése, korrekciója. Valóban hihetetlen volt azt látni, hogy az első napon még lehetetlennek tűnő eredmények egyszer csak a 3-4. „üzleti évben” beérnek.  Természetesen ehhez elengedhetetlen volt, hogy a felkészülés alatt kiszűrjük melyek azok az ötletek, amik olyan folyamatot eredményeznek, ami a feladat sikeres végrehajtásához kellenek.

Kraftszer - Csapatépítő - ipari és energetikai fővállalkozó

Hogy mire lehet ez jó nekünk Kraftszeres dolgozóknak?

Ennyire tisztán látni "védett környezetben" a működésünket, rálátni a saját hiányosságainkra, megtapasztalni az erősségeinket, megtalálni azokat a pontokat, amelyek a sikerhez vezetnek bennünket, igazán kiváltságos helyzet. Mindezek ismeretében sokkal tudatosabban tervezhető a munkánk, az életünk. 

Mi jár a fejünkben most?

MI megálltuk a helyünket a szimulált környezetben és minden tudásunk megvan hozzá, hogy a valóságban is ezt tegyük. S mi a helyzet az éles verzióval? ...ELINDULT!

Kraftszer ipar és energetikai fővállalkozó csapatépítő tréningje

Ipari és energetikai fővállalkozó csapatépítő tréningje - Kraftszer Kft.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője