Ipari technológiák-06

Aktualitások

Újabb mérföldkövéhez érkezett a „kecskeméti biomassza távfűtőmű” projektünk

2023. May 30. Tuesday

Az ellátásbiztonsági és környezetvédelmi célokat is szolgáló, nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű projektünk újabb, jelentős mérföldkövéhez érkezett. Nagy kihívással tekintettünk a fejlesztés egyik leglátványosabb és legnagyobb szakmai hozzáértést igénylő részének megvalósulására, így örömmel adunk hírt az 5 MW + (2x)20 MW teljesítményű biomassza-tüzelésű fűtőműben keletkező füstgázok elvezetését szolgáló kémény felépítéséről.

Az építmény közös, összehangolt munka eredményeként valósult meg a gyártást és telepítést végző Fuligo Kft.-vel. A fűtőmű teljes gépészeti, villamos és irányítástechnikai tervezése és kivitelezése részeként a kémény megvalósítását, a Kraftszer Kft. végezte.

A látványos emelvény az IACO Annex 14. előírása szerint, 4 db szünetmentes akadályfényforrással van felszerelve. A kéményhez hangtompítók kerülnek csatlakoztatásra, melyekkel biztosítva lesz az alacsony értékű zajterhelés, így az általa keltett zaj a kéménycsúcson a megengedett 75 dB érték alatt marad.

A nagyszabású beruházást végző szakembereink előtt áll még egy KAL 1000 és egy 1660 típusú füstgázventilátor alapra helyezése és rögzítése, 2 db hangtompító gyártása és helyszíni felszerelése, 4 db összekötő elem gyártása és felszerelése, valamint a projekt zárása előtt a teljes dokumentáció, a kéményseprői ellenőrzés és az engedélyeztetés.                                         

A komplett rendszer elkészülése július végén várható.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a „kecskeméti biomassza távfűtőmű” projektünk
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője