Ipari technológiák-06

Aktualitások

Villamos áram és ipari gőz Valais kantonban (Svájc)

2006. April 20. Thursday

Az Atel egy gáztüzelésű kombinált ciklusú erőmű építését tervezi Monthey-ben. Aare-Tessin Ltd. for Electricity (Atel) egy 55 MW-os gáztüzelésű, kombinált ciklusú erőmű építésének megkezdését tervezi Montheyben (Valais, Svájc) 2006 közepén. Az építési engedélyhez már benyújtották a kérelmet. A 90 millió svájci Frankba kerülő erőmű három vegyi üzemet fog ellátni villamos árammal és gőzzel. Az építkezés hivatalos megkezdése 2006 júliusának végén várható.


Az Atel a Cimo vállalat (Compagnie Industrielle de Monthey SA) telephelyén szándékozik felépíteni a gáztüzelésű, kombinált hő és villamos áram termelő erőművet. Az erőmű földgázzal fog üzemelni és villamos áramot valamint ipari gőzt fog előállítani a Ciba SC, Syngenta és Huntsman vegyi üzemek részére átlagosan 55 tonna per óra kapacitással. Eközben a villamos generátorok 55 MW villamos teljesítményt állítanak elő, amelynek egy része a villamos hálózatba kerül kiadásra. Az Atel Európa szerte aktív az energiaszolgáltatásban, és számos országban nagy gyakorlattal rendelkezik kombinált ciklusú erőművek építésében és üzemeltetésében. A tervezett monthey-i erőmű az Atel két észak olaszországi ipari erőművének a mintájára kerül megépítésre.

Az erőmű megvalósítására létrehozták a Thermatel nevű céget. A fő részvényesek az Atel és Cimo, más partnerekkel együtt. Az erőmű építése várhatóan 2006 júliusának végén kezdődik. Az építési engedélyhez szükséges dokumentációt a napokban adták be. A Cimo Igazgatótanácsa a közeljövőben hozza meg a döntését a projektről. A kereskedelmi üzem megkezdése 2008 közepén várható. Az új kombinált ciklusú erőmű egy régi gőzkazánt fog kiváltani. A Cimo erőmű 90 millió frankos befektetést jelent.

Aare-Tessin Ltd. for Electricity
Szervezeti Kommunikáció

Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője