Csepel II Erőmű tüzelőanyagellátó rendszere

Csepel II Erőmű tüzelőanyagellátó rendszere

Feladatok:

A 396 MWe teljesítményű Csepel II Erőmű földgáz és tüzelőolaj ellátó rendszerének teljeskörű tervezése, engedélyeztetése, szerelése valamint beüzemelése.

A füstgáztisztítást végző technológiai berendezések gyártása, csővezetéki és légtechnikai szerelése, energiaellátása, villamos- és irányítástechnikai szerelése, a rendszerek engedélyeztetése, ellenőrző mérések végzése valamint a rendszer beüzemelése. A füstgáztisztító a kibocsátott gáz elégetéséhez földgázt használ fel, amelynek helyszínre juttatása érdekében szükségessé vált a gázredukáló állomás és gázégők telepítése a hozzá tartozó gáz- illetve csővezeték-rendszerrel együtt.

Megbízó: ELIN GmbH

A létesítmény jellemzői:

A 396 MWe teljesítményű Csepel II Erőmű kombinált ciklusú gázturbinái alapvetően földgázüzeműek, azonban szükség esetén tüzelőolajjal történő tartós üzemelésre is alkalmasak. A földgáz rendszer magába foglalja a földgáz szolgáltatótól jövő nagynyomású távvezeték fogadóállomását, redukáló szerelvényeit, valamint a gázturbina szűrőkig tartó csővezetéki ellátó rendszerét. A tüzelőolaj rendszer a tüzelőolaj szolgáltatótól jövő távvezetéket, a két darab, egyenként 8000 m3-es állóhengeres föld feletti tüzelőolaj tartályt, az uszály töltő-lefejtő állomást, az előkészítő olajállomást, valamint a gázturbináig tartó csővezetéki ellátó rendszert jelenti a működéshez szükséges összes szerelvényezettséggel együtt.

Kliens

Csepel Alpiq

Helyszín

1211 Budapest, Hőerőmű utca 3.

Működtetés kezdete

2000-07-10

Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője