HANKOOK Tire Magyarország Kft.- technológiai és épületgépészeti csőszerelés

HANKOOK Tire Magyarország Kft.- technológiai és épületgépészeti csőszerelés

Feladatok:

A Hankook Tire Magyarország Kft. új gumiabroncs gyárában a technológiai berendezések telepítése, csőszerelése a berendezések alap- és segédanyagokkal valamint energiával történő ellátása érdekében; a szükséges engedélyeztetési eljárásokkal, beüzemeléssel együtt. A gyár fő gyártócsarnokán belül és azon kívül létesült különálló szociális, teszt, konyhai és adminisztrációs épület komplett épületgépészeti kivitelezése, beüzemelése.

Megbízó: Samsung Magyarország Kft.

Engedélyeztetési tervek készítése, műhelyrajzok készítése technológiai és segédüzemi berendezések telepítése. A technológiai és segédüzemi csővezeték rendszerek: lágyvíz rendszer, szűrtvíz rendszer, hűtővíz rendszer, fogyasztási víz rendszer, műszerolaj rendszer, kenőolaj rendszer, földgáz rendszer, gőz-kondenz rendszer, sűrítettlevegő rendszer kivitelezése a szerelvényekkel együtt. A hűtés-fűtés, klímarendszer csővezetékei szintén a munka részét képezték. A vezetékek hideg és meleg ún. zárt cellás hőszigetelést, a gőz-kondenz vezetékrendszer kőzetgyapot hőszigetelést kaptak, PVC, alumínium lemez burkolással.

A létesítmény jellemzői

A gyár jelenlegi gumiabroncsgyártó kapacitása európai szinten jelentős. A kifogástalan üzemi működés érdekében kb. 80 000 méter hosszban építettünk be technológiai, NA15-NA800 méretek közötti csővezetéket.

A gyár a következő főbb egységekből alkot egy zárt gyártási folyamatot, amelynek során az alapanyagokból tökéletes, bevizsgált, használatra kész gumiköpenyt állítanak elő: keverő üzem, kalanderező üzem, vágó üzem, extrudáló üzem, bevizsgáló üzem és raktár-logisztikai üzem.

A gyár a működéséhez vizet, gázt és elektromos energiát valamint a gumigyártás alapanyagait vásárolja. A bonyolult működést belső energiaellátó-rendszerek, gőzkazánok, kompresszorok biztosítják.

A gyár kifogástalan működéshez légkondícionált belső terekre van szükség, ezek megvalósításához önálló hűtés-fűtési klíma rendszer kerültkialakításra. A gyártócsarnok mellett a termelés kiszolgálása és a hatékony munkavégzés érdekében modern, színvonalas épületgépészettel ellátott blokkok létesültek.

Kliens

Hankook

Helyszín

2459 Rácalmás, Hankook tér 1.

Működtetés kezdete

2007-01-01

Dunamenti Erőmű Gázfogadó Állomás
H. Bojti Bea 

Dunamenti Erőmű Gázfogadó Állomás
Budai János 

Gabonafeldolgozó üzem létesítése
 

Hűtő egységek beemelése - Komárom
 

Erzsébet híd stratégiai távhővezeték kiépítése
 

Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője