MOL Nyrt. Dunai Finomító MSA üzemének termikus légtisztítása

MOL Nyrt. Dunai Finomító MSA üzemének termikus légtisztítása

Feladatok:

A MOL Nyrt. MSA üzeméből távozó közeg TA-Luft valamint a magyar környezetvédelmi előírásoknak való megfelelőségének biztosítása. A termikus utóégető berendezés tervezése, engedélyeztetése, gyártása, telepítése, külső technológiai és egyéb kapcsolatok tervezése, teljes körű szerelése és beüzemelése.

Engedélyezési és kiviteli részlettervek elkészítése, hatósági engedélyeztetés. A kombusztoros kazán illetve a termikus utóégető berendezés működéséhez szükséges összes segédberendezés szállítása, szerelése, beüzemelése.

Fő berendezések:

Egy darab KEU gyártmányú, 76.000 Nm3/óra teljesítményű termikus utóégető berendezés, reakciókamra, elszívó ventilátor, hőhasznosító kazán a tápvíz rendszerrel, kémény a kitámasztó szerkezettel, szerelvények, csővezetékek hőszigeteléssel, irányítástechnikai elemek, felügyeleti rendszer.

A berendezések jellemzői:

A termikus utóégető berendezés biztosítja az üzemből elszívott (szerves alkotókat, oldószereket tartalmazó) levegő termikus kezelésével a kibocsátásokra vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak való megfelelést. A véggázok égetése kombusztorban történik, amelynek kialakítása biztosítja a véggázban lévő szerves szennyeződések jó kiégetését. A maximális tömegáram: 76.000 m3/óra. A termikus utóégető berendezésből kilépő füstgáz hőtartalmát hőhasznosító kazánban túlhevített gőz előállítására használják fel. A lehűlt füstgázok a kéményen keresztül távoznak.

Kliens

Mol Nyrt.

Helyszín

2440 Százhalombatta

Működtetés kezdete

1993-01-01

Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője