Ipari technológiák-06

Aktualitások

Ígéretes kollegánk!

2019. May 26. Sunday
Bojti Bea
| Üzletfejlesztési Igazgató

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége idén tavasszal rendezte meg a 19. Távhőszolgáltatási konferenciát és szakmai kiállítást, melynek témája Távhő: zöld út a jövőbe volt.

Az idei év nem csak azért volt különleges számunkra, mert cégünk alapértékei között elsődleges helyet foglal el a környezetvédelem, hanem mert fiatal kollégánk Gergely László a dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerés szakmai díját vehette át a konferencián, amihez ez úton is GRATULÁLUNK!
Őt kérdeztük:

Számodra miért fontos ez a szakmai elismerés, díj?

Egy szakmai díj visszajelzés az elvégzett munkáról. Az, hogy az ember megír egy adott tanulmányt mindössze annyit jelent, hogy a szerző végzett a munkával. Egy szakmai elismerés azt jelzi, hogy nem csak elkészült a tanulmány, de minőségileg értékelhető, esetleg haszna is lehet az iparban az abban fellelhető gondolatmeneteknek, számításoknak. Olyan szervezetek pozitív visszajelzése, mint a MaTáSzSz éppen ezért fontos, hiszen a szakmabeliek pozitív minősítését, elbírálását jelenti.

Mi volt a témád?

A témám a települési szilárd hulladékok hasznosítása volt. A pályamű a Budapesten jelenleg fennmaradó TSZH mennyiséget égetéssel hasznosító művet, mint koncepciót vizsgálja. A dioxin és a CO2 kibocsátást olyan értékekkel igyekszik összehasonlítani, melyek enyhíthetik az esetleges társadalmi ellenállást. Ezek után egy gazdasági elemzést is végez, mely a hulladékkezelési díj meghatározásának alapjául szolgálhat.

Az ötlet alapvetően személyes érdeklődésnek köszönhető. Például sokat beszéltünk a barátommal, Laklia Bencével- aki egyébként ugyanúgy Kraftszeres, mint én - a BME R5-ös szintjén, hogy miért is nincs szelektív kuka a Műegyetemen. (Ezt szerencsére azóta már orvosolták.) Voltam a HUHA-ban (Fővárosi Hulladékhasznosító Mű) üzemlátogatáson, közben szakmai beszélgetések alkalmával hallottam itt a cégnél a „HUHA-s projektekről” és elgondolkodtam rajta, hogy érdemes lehet ezzel a témával foglalkozni. Szerencsére a tapasztalt kollégák például Henter György (Projektvezető) nagyon támogatóan állt a dologhoz, ő volt az, aki segített eljutni a Főtáv műszaki vezérigazgató – helyetteséhez, Orbán Tiborhoz, aki szintén bátorított a téma kidolgozására.

Hogyan tovább egy ilyen rangos díj után?

Természetesen továbbra is szeretnék a hulladékos vonalon mozogni, az ebben rejlő lehetőséget igyekszem folyamatosan figyelni, de a hétköznapokat jelenleg az egyetem folytatása és a Kraftszeres munkám teszi ki.

Úgy érzem, hogy a projektmenedzsment a személyiségemhez illő munkakör, így hosszú távon alapvetően ebben gondolkodom. Ahhoz azonban, hogy otthonosabban mozogjak ebben, szeretnék kicsit jobban belelátni a technológiai tervezésbe is. A szakmai kíváncsiságot eddig támogató magatartás övezte a cégen belül, úgyhogy bizonyosan erre is találunk megoldást.

Sok sikert kívánunk Neked a további céljaid eléréséhez, melyhez természetesen minden támogatást igyekszünk mi is megadni!

 

Kép forrás:http://tavho.org/rendezvenyeink/tavhoszolgaltatasi-konferencia-es-szakmai-kiallitas

Távhő Ígérete Elismerés  - Gergely László
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője