Ipari technológiák-03

Gyárbővítés az AUDI-ban

2013. August 06. Tuesday
Az AUDI Hungária Motor Kft. a „Haladás a technikával” szlogenhez hűen egy korszerű 70 Kw teljesítményű hőszivattyús rendszerrel oldotta meg a gyárbővítés keretében létrehozott új teszt csarnok fűtését.

22t/h gőzkazán érkezése a telepítés helyszínére

2013. June 21. Friday
A projekt elérkezett a technológia megvalósítási fázisában, mely keretén belül a táptartály beszerelése, majd az acélszerkezet és a kémény felállítása után ez év június végén megérkezett a 22t/h-s Bosch gőzkazán a Dunamenti Erőműbe, ahol komoly biztonsági intézkedések mellett került a végleges helyére.

Városfűtési kazántelep létesítése a Dunamenti Erőműben

2013. June 12. Wednesday
Újabb pályázatot nyert a Kraftszer Kft. a Dunamenti Erőműben, melynek keretében új városi fűtési rendszert kiszolgáló kazántelep kerül megvalósításra.

Kazántelepítés a Dunamenti Erőműben

2013. April 26. Friday
Megkezdődtek a helyszíni, kazántelepítési munkálatok a Dunamenti Erőmű területén. A Kraftszer Kft. feladata fővállalkozóként a 22 t/h túlhevített gőz előállítására alkalmas kazántelep kulcsrakész megvalósítása.

MKET-konferencia

2013. April 02. Tuesday
A Magyar Kapcsolt Energia Társaság 2013. március 20-21. között tartotta XVI. konferenciáját Balatonalmádiban, a Hotel Ramadában.

Újabb szállítószalag kezdte meg működését a Pécsi Hőerőmű új biomassza blokkjában

2013. January 23. Wednesday
Idén januárban jelentős mérföldkőhöz érkezett a Pécsi Hőerőmű 35 MWₑ teljesítményű, új biomassza blokkjának építése: a sikeres tesztet és a finomhangolást követően immár két szállítószalag juttatja a mezőgazdasági mellékterméket a tüzelőanyag-tároló csarnokból a kazán tűzterébe.

Újabb sikeres projekt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél

2013. January 18. Friday
2012. november végén a Kraftszer Kft. egy újabb sikeres autógyári projektet zárt a megrendelő Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti telephelyén.

ALPIQ workshop a CERN kutatóközpontban

2012. November 09. Friday
A CERN adott otthon az ALPIQ Anlagentechnik GmbH (AAT) által rendszeresen szervezett workshopnak, ahol a konszern tagvállalatainak munkatársai személyesen is betekintést nyerhettek az itt folyó tudományos kutatómunkába.

"Engineering power"

2012. October 05. Friday
A Kraftszer Kft. munkatársai a mai nap izgatottan készülődtek belső rendezvényünkre, lezárult  ugyanis a több hónapon át tartó szlogenvadászat akció; ennek keretében több mint 100 kreatív szlogenjavaslat érkezett.

X. Energo Expo

2012. October 01. Monday
A debreceni Kölcsey Konferencia Központ adott helyet a szeptember végi,  X.  Energo Expo Nemzetközi Energetikai Szakkiállításnak és Konferenciának. A rendezvény fővédnöki szerepét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium látta el.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője