Ipari technológiák-03

Mátrai Erőmű Zrt.

2007. June 18. Monday
A kivitelezés során az ipari park gőzellátó rendszereinek (Baumit, Biodiesel, Bioetanol üzemek) építészeti, gépészeti, szakipari, villamoserőátviteli és irányítástechnikai munkáit végezzük el - beleértve az üzembe helyezési, 72 órás próbaüzemi munkákat is - és a megvalósult állapot terveit készítjük el.A munkák elvégzésének határideje:Baumit és Biodiesel üzemek: 2007.08.01.Bioetanol üzem: 2007.11.15.

Generál kivitelezés az élelmiszeriparban

2007. June 14. Thursday
A Kraftszer Kft. a Beruházóval létesített szerződéses jogviszony alapján végrehajtja a 2 különböző technológiával rendelkező részben feldolgozott gabonaszárító, víztelenítő és bepárló üzem szükséges építészeti/alapozási, acélszerkezet szerelési kivitelezését. Továbbá a Beruházó által szállított technológiai berendezések telepítési, technológiai csövezési (oltógőz, víz, technológiai közegek, nagyátmérőjű füstgáz vezetékek, töltő és ürítő rendszerek, működtető levegők, és egyéb technológiai csővezetékek), valamint a villamos erőátviteli és irányítástechnikai kivitelezését.Munka kezdete: 2007. májusBefejezési határidő: 2007. szeptember - október

Gázturbinás kiserőmű

2007. January 11. Thursday
A telephelyen telepítésre kerül 1 db Solar Titan 130 típusú 15 MW villamos teljesítményű gázturbina a technológiához méretezett hőhasznosító kazánnal.A Kraftszer Kft. a Beruházóval létesített jogviszony alapján végrehajtja a kiserőmű engedélyezési és kiviteli tervdokumentumainak elkészítését, a létesítmény engedélyeztetését, a szükséges építészeti/alapozási tevékenységeket, csőszerelési munkákat (gázellátó vezetékrendszer, gőzrendszer, tápvíz rendszer, füstgáz rendszer, űrítő rendszer, működtető rendszer, hűtővíz rendszer, kondenzrendszer), irányítástechnikai és villamos erőátviteli kivitelezést.Munka kezdete: 2007 januárMunka vége: 2007 augusztus

TÜV Bayern

2006. October 06. Friday
Október 4-én és 5-én a TÜV Bayern, a Kraftszer Kft. ISO 9001 rendszerének 3. ismétlő valamint ISO 14001 rendszerének 2. felügyeleti auditját végezte el.A sikeres audit eredményeképp az ISO 9001-es rendszer ismét három évre megkapta a TÜV Cert tanúsítványát.

Hankook Tire Europe Plant

2006. September 21. Thursday
Kraftszer elnyerte a dunaújvárosi Hankook Tire Europe Plant (Hankook Abroncs Gyár) fő- és al-csővezeték rendszer szerelési munkáira vonatkozó rendelést, melynek értéke megközelítőleg 1.5 milliárd forint.A szerződés magában foglalja a csővezetékek, szerelvények beszerzését és a technológiai csővezeték-rendszer szerelését, valamint a csatlakoztatott berendezések telepítését.A munkák tervezett befejezési határideje 2007 márciusa.

Zenon Europe

2006. August 10. Thursday
A Kraftszer Kft. és a Zenon Europe Kft. 2006. június 9-én létrejött szerződés értelmében a Kraftszer Kft. végzi az új technológia telepítéséhez és működéséhez szükséges folyékony oldószer feladó és kiszolgáló rendszer gépészeti, villamos erőátviteli és irányítástechnikai tervezését és kivitelezését.A helyszíni szerelés megkezdése 2006. augusztus 14.Várható befejezése 2006. szeptember vége.

Glaxo

2006. August 05. Saturday
Társaságunk július végén sikeresen befejezte a Gödöllői új vakcinagyártó üzem beruházás (HU 2 Projekt) Black Utilities - kiszolgáló rendszereinek - kivitelezését.A beruházó a GlaxoSmithKline, előreláthatólag a jövő év elején kezdi meg a tetanusz, illetve a diftéria vakcinák gyártását az újonnan megvalósított épületben.

Villamos áram és ipari gőz Valais kantonban (Svájc)

2006. April 20. Thursday
Az Atel egy gáztüzelésű kombinált ciklusú erőmű építését tervezi Monthey-ben. Aare-Tessin Ltd. for Electricity (Atel) egy 55 MW-os gáztüzelésű, kombinált ciklusú erőmű építésének megkezdését tervezi Montheyben (Valais, Svájc) 2006 közepén. Az építési engedélyhez már benyújtották a kérelmet. A 90 millió svájci Frankba kerülő erőmű három vegyi üzemet fog ellátni villamos árammal és gőzzel. Az építkezés hivatalos megkezdése 2006 júliusának végén várható.

Hannover Messe

2006. April 07. Friday
Cégünk 6 fős küldöttsége megtekintette a Hannover Messe 2006. április 24-28. között megrendezésre került "GET NEW TECHNOLOGY FIRST" nevű kiállítását. A világ egyik legnagyobb energetikai rendezvénye, mely több szakkiállításnak adott otthont, felvonultatta azokat az újdonságokat és már használatban lévő, illetve kidolgozás alatt álló azon technológiákat és eszközeiket, melyek szervesen kapcsolódnak a Kraftszer megújuló energiaforrásokat alkalmazó innovatív megoldásaihoz.

Új tanúsított forrasztási technológia a Kraftszer Kft.-nél.

2006. March 07. Tuesday
Ismét gyógyszeripari beruházásban vesz részt a Kraftszer Kft. A Glaxo Smith Kline vakcinagyártó üzemének sikeres befejezése után a Kraftszer Kft. a Richter Gedeon Kémiai Kutató Labor és Iroda kivitelezésében vesz részt. A Kraftszer Kft. feladata a légtechnikai rendszer teljes kiépítése. A megrendelő a Strabag (gesztor) - Kipszer Mérnökiroda konzorcium.A kivitelezés 2006.03.07.-én kezdődött el.Befejezési határidő: 2006.10.30.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője