Ipari technológiák-03

Energetikai beruházások Kubában

2009. July 27. Monday
A Kraftszer Kft. is képviseltette magát abban a magyar küldöttségben, amely 2009. júniusban utazott Kubába, hogy a tervezett energetikai beruházások megvalósításáról tárgyaljon a hazai partnerekkel. A beruházások során a magyar fél adja a technológiát és a finanszírozást, a kubai fél a piacot, energiafelhasználást és az energiahordozót. Lehetséges együttműködési területek : CO2 kereskedelem, meglévő vízerőművek felújítása, bővítése, új vízerőmű építése, meglévő elavult olajtüzelésű erőművek korszerűsítése, új biomassza tüzelésű blokkok megvalósítása. A magyar küldöttség következő látogatása augusztusban lesz, amikor a finanszírozó bank is képviselteti magát a tárgyalásokon.

ATEL Energetika Zlín

2009. July 27. Monday
Az ATEL Zlíni Erőművében, a Kraftszer Kft. sikeresen befejezte a meglévő fluidágyas kazánhoz illesztett biomassza adagoló rendszer kiépítését.

Dunamenti Erőmű, Gázfogadó Állomás

2009. April 30. Thursday
A Dunamenti Erőmű harmadik gázturbinás (G3) fejlesztése kapcsán új gázfogadó állomás építését tendereztette meg a Tractebel Engineering Brüsszel mérnökirodán keresztül.

Alpiq

2009. April 28. Tuesday
Az olteni Városháza adott otthont az átalakult Alpiq konszern (korábban Atel) első általános éves nagygyűlésének 2009. április 23-án. Az új konszern februárban alakult az olteni központú Atel és a lausanne-i központú EOS (Energie Ouest Suisse SA) összevonásából. Az Alpiq konszern elnöke, Hans E. Schweickardt tájékoztatta a gyűlésen megjelent 575 részvényest, hogy bár a gazdaság az utóbbi időben hanyatlik, az Alpiq ennek ellenére feltörekvőben van.

Hungrana Kft.

2009. April 01. Wednesday
A kukorica kitárolás és CGF beszállítás projekt keretében elkészült a beton alépítmény, a garat, a könnyűszerkezetes acél épület, valamint a cca 330 fm hosszú szállítószalag rendszer.

BorsodChem zRt.

2009. March 27. Friday
A Kraftszer Kft., a Linde Magyarország ZRt. megbízásából a BC ZRt. területén a H2 és CO vezetékrendszer kivitelezését befejezte.

MKET konferencia

2009. March 18. Wednesday
A Magyar Kapcsolt Energia Társaság 2009. március 10-11-12. között tartotta XII. konferenciáját Tapolcán.

BorsodChem zRt.

2009. February 17. Tuesday
A Kraftszer Kft., a Megrendelő minőségi elvárásai szerint a vállalt határidőre fejezte be a BC Zrt. új gőzellátó kapacitását szolgáló rendszer kivitelezését.

P&G

2009. February 02. Monday
Kraftszer Kft. Tervezési Üzletága elkészítette a P&G Hyginett Kft Csömöri telephelyére telepítendo trigenerációs kiserőmű megvalósíthatósági tanulmány első lépcsőjét.

BE zRt.

2009. February 02. Monday
A Budapesti Erőmű Zrt. a Kelenföldi Erőművében 2 x 5 MWe teljesítményu gázturbinát kíván telepíteni. A termelt villamos energia fedezni fogja a nyári villamos önfogyasztást és a felesleget az országos villamos hálózaton keresztül értékesíti.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője