Ipari technológiák-03

ATEL Energetika Zlín

2009. Július 27. Hétfő
Az ATEL Zlíni Erőművében, a Kraftszer Kft. sikeresen befejezte a meglévő fluidágyas kazánhoz illesztett biomassza adagoló rendszer kiépítését.

Dunamenti Erőmű, Gázfogadó Állomás

2009. Április 30. Csütörtök
A Dunamenti Erőmű harmadik gázturbinás (G3) fejlesztése kapcsán új gázfogadó állomás építését tendereztette meg a Tractebel Engineering Brüsszel mérnökirodán keresztül.

Alpiq

2009. Április 28. Kedd
Az olteni Városháza adott otthont az átalakult Alpiq konszern (korábban Atel) első általános éves nagygyűlésének 2009. április 23-án. Az új konszern februárban alakult az olteni központú Atel és a lausanne-i központú EOS (Energie Ouest Suisse SA) összevonásából. Az Alpiq konszern elnöke, Hans E. Schweickardt tájékoztatta a gyűlésen megjelent 575 részvényest, hogy bár a gazdaság az utóbbi időben hanyatlik, az Alpiq ennek ellenére feltörekvőben van.

Hungrana Kft.

2009. Április 01. Szerda
A kukorica kitárolás és CGF beszállítás projekt keretében elkészült a beton alépítmény, a garat, a könnyűszerkezetes acél épület, valamint a cca 330 fm hosszú szállítószalag rendszer.

BorsodChem zRt.

2009. Március 27. Péntek
A Kraftszer Kft., a Linde Magyarország ZRt. megbízásából a BC ZRt. területén a H2 és CO vezetékrendszer kivitelezését befejezte.

MKET konferencia

2009. Március 18. Szerda
A Magyar Kapcsolt Energia Társaság 2009. március 10-11-12. között tartotta XII. konferenciáját Tapolcán.

BorsodChem zRt.

2009. Február 17. Kedd
A Kraftszer Kft., a Megrendelő minőségi elvárásai szerint a vállalt határidőre fejezte be a BC Zrt. új gőzellátó kapacitását szolgáló rendszer kivitelezését.

P&G

2009. Február 02. Hétfő
Kraftszer Kft. Tervezési Üzletága elkészítette a P&G Hyginett Kft Csömöri telephelyére telepítendo trigenerációs kiserőmű megvalósíthatósági tanulmány első lépcsőjét.

BE zRt.

2009. Február 02. Hétfő
A Budapesti Erőmű Zrt. a Kelenföldi Erőművében 2 x 5 MWe teljesítményu gázturbinát kíván telepíteni. A termelt villamos energia fedezni fogja a nyári villamos önfogyasztást és a felesleget az országos villamos hálózaton keresztül értékesíti.

Atel

2009. Január 15. Csütörtök
Az ATEL Zlíni Erőművében a biomassza adagolás kiépítésére kiírt pályázatot a Kraftszer Kft. nyerte meg.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője