Ipari technológiák-03

Fecskendőgyár bővítése Tatabányán

2019. April 21. Sunday
Orvostechnológiában az első A BD (Becton, Dickinson and Company) egy amerikai tulajdonú, piacvezető orvostechnológiai vállalat. A munkavállalók világszerte közel 120 éve azon munkálkodnak, hogy javítsák az emberek egészségi állapotát.

Kéménymentes belváros

2019. February 28. Thursday
A FŐTÁV Zrt. 2018-ban elindított „Kéménymentes belváros” programmal, az úgynevezett fővárosi távfűtési hőgyűrű részeként bővíti a meglévő vezetékhálózatát. Ahogyan más európai nagyvárosban ez már megfigyelhető, Budapesten is összekötik a külvárosi részeken található szigetszerű hőkörzeteket, azaz távfűtéses övezeteket. Ennek azért van jelentősége, mert ezáltal a belső pesti kerületekben is bevezethetővé válik a környezetbarát távfűtés.

Hyundai Engineering Komárom

2019. January 30. Wednesday
Ahogyan arról korábban már hírt adtunk az SK Innovation dél-korea harmadik legnagyobb vállalata hazánkban, a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre akkumulátorokat gyártó üzemét elektromos autók számára. A Beruházó Mérnökével (Hyundai Engineering) 2018 év végén kötött szerződést cégünk a kiszolgáló létesítmények kiviteli terveinek elkészítésére, valamit a teljeskörű megvalósításra.  

Beruházás a komáromi ipari parkban

2018. November 12. Monday
  Ahogyan a magyar és külföldi sajtó is beszámolt róla, a dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét. Az SK Innovation dél-korea harmadik legnagyobb vállalata, hazánkba településével a Közép-Kelet Európai térségben már három jelentős akkumulátorgyártó fog működni. A megépülő gyárban - az ipari park 42 hektáros területén - 2020-tól fog üzemszerű termelést folyni.  

A környezetbarát jövőt ma formáljuk

2018. September 16. Sunday
A környezetünk megóvására való törekvés minden felelősen gondolkodó vállalat életében kiemelkedően nagy szerepet kap, ahogyan erről korábban már írtunk a Pannon Power esetében is megmutatkozott ez, amikor a természetért, a környezetért felelősséget vállalva elsőként vágott bele Magyarországon a széntüzelésű rendszerének átalakításába biomassza technológiára a speciális tapasztalattal rendelkező projektcsapatunkkal. A megvalósult létesítmény segítségével ma már 100%-ban zöld távhővel látja el a Pécsi Hőerőmű az egész várost, csökkentve a környezetszennyezés mértékét.

Ipari technológia a megújuló energiaforrások szolgálatában

2018. August 23. Thursday
Ipari technológiai munkáink során lehetőségünk van szakértelmünkkel támogatni partnereinket akár a hagyományos energiaforrásokat akár a megújuló energiaforrásokat kívánják felhasználni a megálmodott létesítményeiknél.

Hagyományos- és megújuló energiabázisú erőművek Magyarországon, melyek megvalósításában részt vehettünk.

2018. July 17. Tuesday
A hagyományos erőművek tervezésében és a kapcsolódó projektek megvalósítási folyamataiban átfogó szakmai tapasztalattal rendelkezünk; ami magában foglalja az erőművek fő- és segédrendszereinek átalakítását, kiegészítését, az üzemállapotokhoz történő műszaki-gazdasági optimalizálását illetve új rendszerek tervezését és kivitelezését.

Kraftszeres csapatépítés - a komfortzónán innen és túl

2018. May 21. Monday
Kisiskolás korunk óta tudjuk, hogy a fejlődés alappillére a tanulás. Felnőttként - Kraftszeresként - azt is megtanultuk, hogy ez akár élethosszig is eltarthat, ha igazán sikeresek szeretnénk lenni. De azt bátran kijelenthetem, hogy egyikőnk sem sejtette, hogy mindez ennyire élményszerűen is történhet.

Hozzájárulhattunk az első Apolló gumiabroncs létrejöttéhez

2018. May 07. Monday
Európaszerte magyar gumikon futnak majd a személy-és teherautók sőt még a buszok is...és mi hozzájárulhattunk ehhez. 2016. január 11-én adtunk róla hírt, hogy sikeresen pályáztunk az Apollo Tyres Gyöngyöshalászi üzemében a technológiai ellátó rendszerek építésére. Az indiai Apollo Tyres világszerte a nyolcadik, európában a második és egyben legmodernebb gumiabroncsgyárát építette föl Gyöngyöshalászon, 975 embernek adva munkát ezzel.

Gyakornoki élet a Kraftszer Kft.-nél

2018. April 25. Wednesday
Bence, mesélnél arról, hogyan kerültél a Kraftszer Kft.-vel kapcsolatba? Egy kedves barátom már korábban, az egyetemi tanulmányai alatt a Kraftszernél végezte a szakmai gyakorlatát, majd a későbbi tanulmányai során is a cégnél dolgozott tovább. Fontosnak tartom hogy egy mérnök hallgató ne csak az egyetem padjaiban szerezzen tudást, hanem gyakorlatias dolgokkal is megismerkedjen, képbe kerüljön ténylegesen a szakmájával. Ennek köszönhetően a barátom révén vettem fel a kapcsolatot a Kraftszerrel.
Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője